vrijdag 31 augustus 2012

Een goede start!

Zo, de eerste twee weken van het nieuwe schooljaar zitten er op!
Twee weken van kennis maken met elkaar, de regels leren kennen, en zoeken naar de manier waarop alles het lekkerst loopt.
Twee weken van vroeg opstaan. Echt wel weer even wennen.

Maar wat is het heerlijk om weer voor een kleuterklas te staan. En wat heb ik een leuke klas....! Als ik aan de kids denk word ik helemaal blij!

L. komt mij elke ochtend een dikke knuffel geven. Als hij me ziet komt hij rennend op me af en slaat zijn armpjes om mijn benen. Wat een enthousiasme. Fijn dat hij het zo naar zijn zin heeft.

We zijn gestart met het thema Vakantie van Kleuterplein. Voor ons een nieuwe methode. Maar wel erg leuk, ook al is het best even wennen om volgens een methode te moeten werken. Maar... de routines van Kleuterplein waren voor een groot deel ook al mijn routines. Dat scheelt! En er zitten zoveel leuke dingen in.
De eerste dag kwam Raai de Kraai in onze klas. Hij is zijn nest kwijt en weet niet waar hij moet wonen.
Gelukkig vinden de kinderen dat hij zijn nest best in de boom in onze klas mag maken!

Er worden meteen druk takjes gezocht voor Raai zijn nest. En Raai staat ook op ons raam. Dat ziet er al een stuk gezelliger uit.

We maken een thematafel, een lettertafel over de letter s, en we maken een fotoboek. Elk kind zijn eigen bladzijde met foto's van zijn of haar vakantie.

We hebben op onze school de afspraak dat we de eerste twee weken elke dag een les Vreedzame school doen. Op de officiƫle jaaropening woensdag had iedere groep een raamschildering gemaakt die iets met de Vreedzame school te maken heeft.
Dit is onze raamschildering:

De kinderen hebben elkaar een Opsteker gegeven en die staan op de rondjes. Van Opstekers word je blij!!


Deze week ben ik ook al begonnen met het taakwerk voor groep 2. En wat hebben ze hard gewerkt! Elk kind uit groep 2 moet 1 knutsel, 1 werkblad en 1 werkje uit de kast maken. Bij elk onderdeel hebben ze de keuze uit 3 activiteiten. Sommigen hebben alle drie de werkbladen en alle drie de werkjes uit de kast gemaakt.


Binnenkort meer foto's van mijn klas!1 opmerking: